Heading home

7. září 2012 v 9:42 | Lilly
Budíček v 5:45, odchod z bytu z 6:45, o půl 8 vlak a už jsem na cestě do Ostravy.. :-) Po dvou dnech práce v kuse.. No žádná oddychovka to není. Nejhorší na tom asi je, že ráno vstáváte co nejpozději, takže si stihnete tak maximálně po cestě zajít pro pečivo na druhý den (protože po práci už je všude zavřeno) a večer příjdete domů a jdete co nejrychleji spát, abyste se aspoň trochu vyspali když musíte ráno zase vstávat. Život žádný. Když budu pracovat jen tak ty dva dny za týden, tak by to mělo jít, ale třeba pondělí až sobota jako dělá kuchař? Šílenost.



Abyste si nemyslely, baví mě to pořád. Kolegové zaměstnanci i hosti jsou fajn, prostředí je příjemné, ta šíleně dlouhá směna docela utíká. Problém s časem na jídlo už jsem celkem vyřešila, než začne obědová honička, zajdu si tak na dvakrát rychle sníst svůj rohlík, ve tři si dám pořádnou porci oběda a pak až po cestě domů nějakou zeleninu. Odpoledne občas něco ochutnám, ale tiramisu a rozbité dortíčky se snažím odmítat :-)


Středa byla docela v pohodě, nebo aspoň v normě. Ale včera do oběda... ráno jsem nemohla vstát a celé dopoledne jsem si připadala jako zombie. Na obědovou pauzu už jsem se jen táhla. Všechny tři dny jsem zatím na oběd využila nedaleké Soup in the City, a asi to tak budu praktikovat častěji. Můžu si sice něco přinést a ohřát v mikrovlnce, ale spánek je přednější než vaření :-) Možná ten první den ze dvou po sobě...


Včera mi neustále lichotil náš italský kuchař :-D Všichni ho drbou, že je blázen a pořád po někom řve, na mně byl zatím jenom hodný. Nestěžuju si :-D A taky se mi stala neuvěřitelná věc, dostala jsem dvě stovky dýška. Měla jsem tam takový starší německý pár, poradila jsem jim co a jak když chtějí otevřít láhev vína, odvedla je k baru, odnesla všechno zpátky ke stolu.. a když jsem pak přišla pro nádobí, pán mi strčil dvoustovku. Wow. Odteď se asi na bohatě vypadající zákazníky budu usmívat ještě víc..:-D


Jo, má to svá pozitiva a hezké chvilky, minimálně půlku času si říkám, že mě to vážně baví. Ale i to negativní se najde. V prvé řadě ten nedostatek spánku, přestávek a osobního života, díky čemuž se zaměstnanci střídají jako na běžícím páse. Odchody po dvou týdnech, měsíci, a podobně jsou zjevně docela běžné. No uvidíme, jak dlouho vydržíme my... Doufám, že dlouho, ale musí nám šéf vyjít vstříc se směnami během školy. Víc než dva, občas tři dny v týdnu určitě pracovat nechci, občas bych taky ráda jela domů a třeba v prosinci chci 20. odjet domů a vrátit se až po Novém roce. A to začne zase zkouškové...:-) Takže uvidíme jak to všechno bude...


No a když jsem u šéfa... To je pro mě asi tak největši problém. Zaprvé přístup typu: Nemáš co dělat? Tak utři ten prach, který už jsi dneska utírala dvakrát. Choď z jedné strany prodejny na druhou, i když víš, že tam nic nemáš, jen abys náhodou na chvíli nestála. Pobavilo včera: Nestůj u kuchařů, i když vidíš, že dokončují jídlo, běž něco dělat a přijď až tě zavolají. Ok, udělám dva kroky směrem ven... Kuchař křičí že má hotovo. Ale to by ještě docela šlo, jen je třeba naučit se dobře maskovat, že nemám co dělat. Ale včera...


Každý den, co jsem zatím pracovala, se objevil majitel. Zdravíme ho samozřejmě všichni nahlas a se širokým úsměvem. Že neodpovídá, ok. Včera jsem nesla tác s něčím ven, přede mnou šel zákazník, majitel mu otevřel dveře, a když viděl, že jde ještě někdo za ním, chtěl je chytnout a podržet. Pak ale viděl, že jsem to já, a ty dveře pustil, aby se mi zavřely přímo před nosem, a já si je musela otevírat jednou rukou s tím těžkým tácem. A pelička nakonec, večer jsem v jednu chvíli zrovna odnesla jídla, uklidila všechno nádobí a vrátila jsem se doprostřed k baru. Zákazník tam kuchaři vyprávěl něco o sušených rajčatech, bylo to fakt zajímavé, a tak jsem se zastavila a zaposlouchala.. načež přiběhl manažer, že mu volal majitel, dívá se na nás na kameře a proč tam stojím a nic nedělám. Ano, jen kolem baru máme 7 kamer, kterými nás může sledovat. Ne, v práci oficiálně nejsem člověk...

A až zjistím, že mi sledují i blog a vyhodí mě za tyhle stížnosti, vůbec se nebudu divit..:-D


Ještě vám k téhle slohovce přihodím jídelníčky za ty dva dny...
Středa
7:30 : Ovesná kaše M&S + banán
- cappucino
11:00-11:30 : Tmavá houska s gervais a plátkem sýra
14:30 : Chilli con Carne + kopec rýže (toho bylo fakt moc)
- cappucino
21:30 : Paprika
22:30 : Malý salát Caprese (asi 4 kuličky mozzarelly, 3 cherry rajčata, zelený salát, olivový olej)

Středa
7:30 : Ovesná kaše M&S + banán
11:00 : 1/2 kornbagety s gervais a plátkem sýra
11:30 : 1/2 suché kornbagety (Ponaučení: co nechceš sníst, nenos sebou. Myslela jsem, že mi to dodá trochu energie.)
14:30 : Zapečená brokolice se sýrem (hodně) + brambory (méně)
- cappucino
- 1 oliva, 3 sušená rajčata, kousíček sýra, 1 kus kuřete ála KFC, hlavně maso bez obalu - dárek od kuchaře, no tak vyhoďte to...
22:30 : 2 papriky

Středa by se mi líbila kdybych se tak nepřežrala u oběda, zase jsem ale dostala hlad až někdy v 9. Jinak to asi moc nejde. Ve čtvrtek je tam navíc to neodmítnutelné kuře a hlavně druhá polovina bagety, tu jsem si neměla vůbec nosit. Příště zase jen jedna namazaná houska. Co říkáte? :-)
 


Komentáře

1 tess tess | Web | 7. září 2012 v 10:26 | Reagovat

Já myslím, že máš jídelníčky super. Líbí se mi, že večeříš jen zeleninu. To já bych nezvládla.

A tyjo, v té práci to zní jako dobré psycho chvilkama. Není nad to mít šéfy magory, taky to znám :D Drž se!

2 Lilly de Paris Lilly de Paris | Web | 7. září 2012 v 10:29 | Reagovat

[1]: No od oběda už další pauzu nemám, až když jdu domů, a to si dám tu zeleninu, osprchuju se a padnu do postele..:-)
Jo jo, a nenaděláš nic..:-D

3 Ell Ell | 7. září 2012 v 16:01 | Reagovat

Moc se mi líbí jak to zvládáš s jídlem. Celé dva měsíce jsem teď pracovala stejným stylem - v podniku, 15 hodin denně, pořád jsem lítala, čas na jídlo žádný a lidi pořád chodili. A právě s tím jídlem jsem to měla takové divoké. Obvykle jsem měla obrovskou snídani a pak při cestě dozadu jsem si popíjela třebas sojové mlíčko, že jsem se napila a letěla jsem pryč. Každopádně jak jsem měla z toho dne hlad tak jsem to obvykle doháněla večer, proto se mi tak líbí, že máš večer jen třeba salát nebo zeleninu :) A šéfové jsou koukám všude stejní...

4 Flou Flou | Web | 7. září 2012 v 17:42 | Reagovat

Páni, máš teda honičku, myslím že jsi ráda že si ve vlaku chvilku sedneš :D
Jinak to s tím šéfem, musí to být hrozné .. pořád tak nějak na očích.. děs :/ ale tak práce je práce a člověk si nemůže vymýšlet zvládni to ve zdravý! Jídelníčky zvládáš na situaci dobře, takže držím palce!

5 fitness-girl fitness-girl | Web | 7. září 2012 v 18:46 | Reagovat

No páni, tak to je ta práce vážně šílená, když vás tam takhle hlídají. Ale 2x v týdnu se to asi přežít dá. Tím spíš, pokud budeš dostávat pravidelně taková dýška :D

6 Kathryn K Kathryn K | Web | 7. září 2012 v 20:39 | Reagovat

Jídlo máš super :)
Dýško muselo potěšit :D A to "waitress problems" je fakt super :D
No, pracovní život... hodně štěstí =)

7 Lilly de Paris Lilly de Paris | Web | 7. září 2012 v 21:01 | Reagovat

[3]: Tak já s jezením večer teda kupodivu opravdu nemám problém, večer prostě nemám potřebu jíst, radši jdu spát abych už měla snídani:-D Horší je to do oběda, když mám hlad a nemám čas se najíst..:-) Pokud ale člověk může aspoň odběhnout něco do sebe rychle hodit..
Každopádně se asi shodnem, že je to dost tvrdé:-)

8 Terezka. Terezka. | Web | 8. září 2012 v 9:12 | Reagovat

Vidím, že to máš všechno pěkně nabitý, no. Tak ať to zvládáš!:))
Jiank jídelníčky máš pěkné;)

9 skywithdiamonds skywithdiamonds | E-mail | Web | 8. září 2012 v 12:16 | Reagovat

Tak už je z tebe oficiálně servírka se vším všudy jak tak koukám :)) Toho vašeho majitele bych asi praštila, ale zase všechno ostatní je v pohodě, ne? A jestli ho nemá nikdo rád, tak máte aspoň společného nepřítele a to nikdy není na škody - utužuje to kolektiv :D

Jídelníčky máš i tak moc pěkné!
Drž se!

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama